Op pad met Alice

Blik Op Lisse

18-03-2021
Alice Care
Rubriek “Uit je Bol gaan met………Alies Haasnoot” De rubriek waar steeds andere bekende mensen uit Lisse en Lisserbroek aan het woord komen. Zij beantwoorden een aantal vragen over zichzelf. Dit keer is het de beurt aan .....Alies Haasnoot

Alies Haasnoot Van wie ben je er een?

Ik ben er 1 van Haasnoot, de 2e van 8, van de dominee, van Cees en Mar uit de Veldhorststraat. En nee ik kom NIET uit Katwijk!

Je jeugdjaren: hoe kijk je daarop terug?

Mijn jeugd was vooral in die Veldhorststraat nummer 33, met teveel kinderen in een te klein huis maar OER gezellig (ik sliep met mijn 2 zussen op 1 kamer). Mijn ouders waren heerlijk traditioneel: pap werkte en mam was thuis (waar vind je dit nog). Ik was de 2e van 6 kinderen in die tijd (ik kreeg nog 2 broertjes toen ik 18 was). Opi en omi en opa en oma waren altijd zeer betrokken. Daar kwam ik graag. Ik speelde veel buiten en binnen met barbies en later hing ik op dorp jongens kijken met mijn jeugdvriendin Hanneke of liepen we samen de kranten, waar we geen zin in hadden en ze dus regelmatig weggooiden in de bosjes… Ik zat op de basisschool Akker, dus ben getracht aardig in het gareel te blijven… Ik dronk altijd Roosvicee van de Aldi (waarbij de drap naar boven trok) en speculaasje. Ik walgde van andijvie en verslond doperwten uit blik. Mijn moeder zorgde er voor dat dat er ook was, gewoon omdat ze geen zin had in een scene… Op mijn 16e verhuisden we, vanwege het werk van mijn vader, naar Zeeland met het hele spul. Dat was een ware cultuurshock. In de eerste plaats raakte ik mijn veilige gezellige lollige wereldje kwijt en in de tweede plaats verstond ik weinig van de Zeeuwse taal. Hierdoor maakte ik minder makkelijk contact. Ik heb daar wel de vader van mijn drie kinderen ontmoet. Hij sprak ook Nederlands, dus ja, toen had ie me…;-) Ik ben daar ineens heel groot geworden….

Een ontroerend, emotioneel moment uit je leven.

Ik maak dagelijks mooie en ontroerende momenten mee door mijn werk als verpleegkundige (Alice Care). Ik werk o.a. op verloskunde en dat blijft prachtig als ik een barende mag begeleiden, met haar in de lampen kan hangen, haar door de pijn heen sleep en dan het moment van opluchting als haar kleine glibberige priegel op de borst licht. Love it. Maar ook mijn werk met de ouderen, zij hebben mijn hart gestolen. Achter dat jaartal van 80 of 90 + schuilt nog steeds die leuke, gezellige, dynamische, ondeugende dertiger van toen. Als je die naar voren weet te halen, beleef je de mooiste leukste en grappigste momenten die ontroeren. Wat mij altijd blijft ontroeren is het zien opgroeien van mijn 3 kinderen. Ze volwassen zien worden en eigen keuzes maken, goed of minder handig; ik gloei van trots, huil met ze mee, irriteer me mateloos als ze zich met mijn leven bemoeien of lig dubbel van het lachen om hun droge humor. Heerlijk spul!

Waar word je gelukkig van?

Ik heb meerdere geluksmomenten die ver uit een liggen:

 • als ik thuis kom van mijn werk in ons nieuwe huis en Ron heeft het openhaardje aan en een wijn voor mij ingeschonken en ik kan zitten,
 • van een gezellige dienst waar we veel lachen met collega’s,
 • van mijn lieve ouders die allebei nog steeds gezond zijn,
 • van een spontane zotte avond met onze vrienden,
 • van genoeg geld op mijn bankrekening,
 • van een schoon en opgeruimd huis,
 • van al onze kinderen om de tafel met muziek, kaasplanken en foute verhalen,
 • van lekkere wijnen en een goede fles Moët & Chandon,
 • van lekker eten en gezelligheid,
 • van mijn 4 broers en 3 zussen bij elkaar,
 • van een goed nummer van Tina Turner,
 • van het stoplicht dat op groen springt als ik haast heb,
 • slap lullen met mijn besty Jessica,
 • de camping in Blanes als de caravan staat,
 • van een lekker optreden met mijn band Nightlife of van een goede vrijpartij met mijn lief. Je ziet, ik ben niet zo moeilijk…;-)

Ben je een ochtend- of avondmens?

Ik ben een ochtendmens: als mijn wekker gaat sta ik direct naast mijn bed, maar als je me ’s avonds bezighoudt met een gezellig feestje of wijnavond met vrienden, doe ik het licht uit en door mijn werk kan ik de hele nacht pieken op de verloskamers. Dus zeg het maar!

Welke eigenschap heb je die weinig mensen nog weten?

Ik vind dat ik heel goed kan auto rijden: Ik probeer zolang mogelijk op cruise control te rijden en zo weinig mogelijk te remmen. Dan ben ik echt “Queen of the road”. Maar ja, mijn vriend Ron is eigenlijk “the King of the road” en rijd altijd als we samen zijn en naar werk rijd ik meestal alleen dus dat weet niemand… 

Wat zijn je hobby’s? 

Bovenaan met stip op 1: muziek maken! Ik zing op het podium met Nightlife, met Aspects of Alice, in de kerk, overal waar ik gevraagd wordt, maar ook niet….; Deze hobby heeft mij al heel wat geld gekost: apparatuur, reiskosten, galajurken etc. Binnenkort heb ik mijn eigen rock and roll hok (studio) op zolder. Dat wordt mijn “woman cave”, daar kan ik mijn teksten leren en de tweede stem oefenen. Kan niet wachten. Helaas nu met Corona ligt dit alles op zijn gat. Ik kan wel janken! 

Hoe duurzaam ben je? 

Ik ben een enorme zeikerd met energie en gas: niet te lang douchen, kachel uit als je weg gaat etc. Ik kan pietlutten over pindakaas: Calvé is duurder en G’woon van Hoogvliet is ook lekker. Tot frustratie van mijn gezinsleden. Daarentegen koop ik wel een te dure doos lekkere witte wijn. Dat frustreert mijn gezinsleden ook… 

Wat wil je zeker nog doen?

De zogenaamde to do list. Ik zou dolgraag op safari willen in Afrika, ik wil graag een paar weken, met Ron, gaan werken op de Antillen, ik wil nog graag op Spaanse les, ik ga een zorghuis starten met Ron en 2 vrienden. Druk zat! 


Wat wil je nog kwijt dat hierboven niet vermeld staat?

Zoals je leest, en ik vind dat dat hoort bij het leven, neem ik mijzelf soms privé niet al te serieus. Dit brengt me in soms hilarische situaties, in heftige ruzies, in mooie gesprekken en heerlijke lachbuien. Je zou het ook eens moeten proberen! Zakelijk gezien ben ik wel iets anders en neem ik het zorg vak waarin ik verkeer zeer serieus, maar ik ben natuurlijk 24uur gewoon Alies Haasnoot, dus ik weet dat erg goed te combineren. 

Take Care, Take Alice Care!
 

 

arrow_upward