Op pad met Alice

Project Coronasneltest Duin & Bollenstreek

04-11-2020
Alice Care
Wat begon als een serieus zorg avontuur in Lisse achter onze woning, mondde uit in een fantastische ervaring met een grote testlocatie in de Bollenstreek. Alice Care & NWH Jobs samen ten strijde tegen het coronavirus in de Bollenstreek.

Het begin

Sinds de uitbraak van het COVID 19 virus maart 2020 is Alice Care als zorg bedrijf al volop bezig met dit virus. Naast vorig jaar mei (2020) te zijn gestart met een antistoffentest is Alice Care als één van de eerste Zorgprofessional, in september 2020 door een projectmanager van de GGD-HM gevraagd om eens te kijken naar de haalbaarheid van een kleinschalige coronatest locatie in Lisse. Geen probleem en Alice Care ging vol goede moed van start. Maar......dat kleinschalige werd al heel erg snel (binnen 14 dagen) iets grootschalig en niet meer uit te voeren in onze schuur. Inmiddels was Alice Care door het testen van het personeel in contact gekomen met de 2 eigenaren van NWH Jobs, de gebroeders van Wieringen uit Noordwijkerhout, die eigenlijk met hetzelfde idee liepen als Alice Care, namelijk een grote coronatest straat op een grotere locatie voor de gehele Bollenstreek. De handen werden opgestroopt, de plannen uitgewerkt en een begin gemaakt met de zoektocht naar een locatie. Die werd snel gevonden, maar dan komt (helaas) de ambtelijke molen en die is vaak lang en traag. Maar deze keer totaal niet en na veelvuldig en goed overleg met de plaatselijke instanties, de gemeente Noordwijk, de GGD, de RIVM en het Min van VWS, zijn Alice Care en het bekende Uitzendbureau NWH-jobs (dus binnen 2 weken nadat Alice Care en NWH Jobs de koppen bij elkaar hadden gestoken), op 4 november 2020 een grote corona sneltest locatie begonnen in Noordwijkerhout.

Coronasneltest Duin & Bollenstreek

Deze locatie is geheel volgens de regels van alle betrokken instanties, o.a. het Min. van VWS, de RIVM en de GGD, en met volledige medewerking van de gemeente Noordwijk, zoals gezegd in korte tijd tot stand gebracht. En met succes, wij hebben een zeer groot gedeelte van de bollenstreek kunnen en mogen testen op het wel of niet besmet zijn met het virus Covid-19. Dit om ons steentje bij te dragen aan de samenleving en het snel kunnen opsporen van uitbraken e.d.

Vele bedrijven in de bollenstreek hebben zich bij ons aangemeld om personeel snel te laten testen en zodoende een desastreuze uitbraak van het virus binnen het bedrijf af te wenden. Ook particulieren die snel een uitslag wilden ontvangen om te weten of zij besmet waren hebben wij kunnen en mogen helpen. De Rapid Antigeen test toont binnen 15 minuten aan of je op dat moment besmet bent met het Coronavirus. Een prachtig hulpmiddel om, of snel in quarantaine te gaan, of te kunnen blijven werken.

GGD en RIVM gevalideerde test

We gebruiken uiteraard een door de GGD en RIVM gevalideerde test (nl. de Roche – SARS CoV-2 AG Rapid test), die op een juiste temperatuur wordt bewaard. Ook werken met gekwalificeerd personeel die weten hoe ze de test moeten afnemen en ook hoe te interpreteren was één van de strenge eisen van de overheid. Alice Care, Uw Zorgprofessional voldeed aan alle eisen. Doordat we ook waren aangesloten bij een branchevertegenwoordiger en een aangesloten BIG geregistreerde Arts in dienst hadden konden velen tevens terecht voor advies over quarantaine en klachten. Daarnaast is de inspectie van Jeugd en gezondheid vele malen langs geweest en zijn uiterst tevreden met het resultaat.

Het Einde

Vanwege de terugloop tendens van de besmettingen en het oplopende aantal gevaccineerden, is besloten per eind mei 2021 om de grote test locatie te sluiten en begin augustus 2021 in een kleinere vorm verder te gaan met testen op covid-19 virus.

Met dank aan de enorme prettige en goede samenwerking met Uitzendbureau NWH Jobs BV te Noordwijkerhout.

arrow_upward